<![CDATA[VIRA - Blog]]>Fri, 09 Oct 2020 12:10:54 +0200Weebly<![CDATA[October 07th, 2020]]>Wed, 07 Oct 2020 13:10:51 GMThttp://vrouwenverenigingkaagenbraassem.nl/blog/october-07th-2020Rondwandeling door Oude Wetering onder leiding van Oud Alkemade gids Marco Loos.
Na een lange periode van Lock down kwamen we op 8 september om 18.30 uur met 16 leden bij elkaar om te gaan wandelen door Oude Wetering onder leiding van Oud Alkemade gids Marco Loos.
We hebben een ronde van 2 uur gewandeld. Marco heeft veel kennis van de historie van Oude Wetering. Hij kan goed vertellen dus aan verhalen geen gebrek. En dat zit allemaal in zijn hoofd, heel knap!
Na de wandeling hebben we buiten in de tuin van de Motorclub met 19 leden koffie gedronken en bij gekletst. We hadden ook een jubilaris in ons midden n.l. Corry Dobbe: zij is 50 jaar lid! Zij kreeg een mooi boeket!  Het was een gezellige avond!
 
23 september 2020: Fietsen en Bezoek Dahlia tuin + Lisser Art Museum.
Om 11.00 uur stapten we op de fiets vanaf de Noordhoek naar de Dahliatuin en Lisser Art museum in Lisse.
Het bestuur had koffie mee, op een muurtje hebben we dat gezellig opgedronken en onze lunch gegeten.
Daarna hebben we door de tuin gewandeld en genoten van de prachtige dahlia’s en het mooie park.
Om 13.15 uur ging het museum open, en konden er ieder kwartier 6 mensen tegelijk naar binnen.
Het thema van de tentoonstelling in het museum was voedsel. Alles wat met voedsel te maken heeft is op een heel verrassende en uitdagende manier uitgebeeld, en soms moesten de hersenen wel even werken. Daarna hebben we nog even een bakkie gedaan in het restaurant! Gelukkig was het mooi weer! Alhoewel we op de terugweg wel een flinke bui hebben gehad. Maar ja dat mocht de pret niet drukken!
Er waren 11 leden mee!  We hebben een hele leuke, gezellige middag gehad! Waar we van hebben genoten!

Groet Tineke

]]>
<![CDATA[VIRA bijeenkomsten tot 1 juni afgelast]]>Thu, 26 Mar 2020 07:26:21 GMThttp://vrouwenverenigingkaagenbraassem.nl/blog/vira-bijeenkomsten-tot-1-juni-afgelastMaandagavond 23 maart heeft de rijksoverheid door middel van een persconferentie extra maatregelen bekend gemaakt om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Alle bijeenkomsten en evenementen worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen.
Dit betekent dat de VIRA clubavonden tot 1 juni geen doorgang meer kunnen vinden.
]]>
<![CDATA[10 maart: Yoga door Christa Appelman-Wies]]>Sun, 15 Mar 2020 13:18:11 GMThttp://vrouwenverenigingkaagenbraassem.nl/blog/10-maart-yoga-door-christa-appelman-wies
Christa heeft een Yogastudio ‘Blij in Balans’ en geeft rustige yogalessen gericht op ontspanning en balans. De hele dag door maak je keuzes om iedereen en alles om je heen aandacht te geven. Je gezin, familie, vrienden, werk etc. En hoe zit het met jezelf? Hoe zorg je ervoor dat je ook energie over hebt voor jezelf?  Dat kan met yoga! Tijdens de yogales neem je heel bewust de tijd voor jezelf. Je komt op een gezonde manier in beweging waardoor je niet alleen energie verbruikt, maar ook krijgt en overhoudt. Tijd nemen voor jezelf is een keuze, gun jezelf Yoga! Dat was de boodschap van Christa. Zij vertelde eerst iets over de yoga visie en de oorsprong.
Daarna kregen we onder de deskundige leiding van Christa enkele zit en sta yoga oefeningen. Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar ik vond het heerlijk!
Het was een goede avond!  24 leden waren aanwezig!
Groeten Tineke Loos
]]>
<![CDATA[11 februari 2020 enveloppenspel]]>Mon, 17 Feb 2020 07:58:54 GMThttp://vrouwenverenigingkaagenbraassem.nl/blog/11-februari-2020-enveloppenspelDeze avond hebben we een enveloppenspel gespeeld dat we geleend hadden bij de vrouwenvereniging van Leimuiden.  Er waren 100 vragen te beantwoorden die door de ruimte opgehangen waren en de vragen waren soms best moeilijk.
Alle aanwezigen waren door middel van een spel kaarten in groepjes verdeeld. Ook wel eens leuk: zo spreek je nog eens iemand anders.
De jury bestond uit 4 bestuursleden en als je een vraag goed had kon je bij hen ‘geld’ halen en voor een nieuwe vraag dobbelen.
De groep die aan het eind van het spel het meeste geld in de envelop had, kregen allemaal een doosje bonbons. ‘The Golden Girls’ waren de gelukkigen!   
Het was een gezellige avond met een leuk spel!
Groeten Tineke Loos
]]>
<![CDATA[14 januari 2020: Jaarvergadering en lezing van Uitvaartzorg Kaag en Braassem.]]>Thu, 30 Jan 2020 10:25:45 GMThttp://vrouwenverenigingkaagenbraassem.nl/blog/14-januari-2020-jaarvergadering-en-lezing-van-uitvaartzorg-kaag-en-braassemNa de jaarvergadering kwam ons lid Trees Zandvliet iets vertellen over de uitvaartbranche!
Trees werkte al bij uitvaartvereniging Barbara voordat zij samen met haar partner Jos van Klink, die helaas verhinderd was, hun bedrijf Uitvaartzorg Kaag en Braassem startten.
Trees vertelde over de geschiedenis en rituelen in de uitvaartbranche.
Veel van die rituelen kwamen voort uit bijgeloof.
Bij een overlijden regelen Trees en Jos alles wat je wilt.
Soms is het zo dat ze al bij de mensen op gesprek geweest zijn, voordat iemand overleden is.
Trees gaf een duidelijke, interessante lezing.
Af en toe met wat humor maar respectvol!
Groeten Tineke Loos
]]>
<![CDATA[Kerstavond buffet en Karaoke]]>Fri, 13 Dec 2019 13:53:00 GMThttp://vrouwenverenigingkaagenbraassem.nl/blog/kerstavond-buffet-en-karaokeTijdens Kerstviering 2019 hebben wij genoten van een glaasje glühwein, gevolgd door een lekker buffet van de Chinees uit Leimuiden, die eigenlijk gesloten is op dinsdag, maar die speciaal voor ons heeft gekookt. Daarna een kopje koffie met bonbon.
Om 20.30 uur kwamen Theo Elstgeest en Greet van den Berg ons begeleiden tijdens de karaoke-show.
Uit een catalogus met allerlei liedjes van Nederlandstalig tot en met Paul Anka konden wij kiezen en onze voorkeur voor de liedjes op een kaartje schrijven met of zonder je naam erbij. Sommige wilden alleen luisteren en dat was ook prima!
Maar meestal zong iedereen uit volle borst mee.
Theo en Greet hadden geen haast en zongen enthousiast mee!
Het was een  geslaagde avond!
 
Groeten Tineke Loos
]]>
<![CDATA[12 november 2019 osteopaat Sander Kruiniger]]>Thu, 14 Nov 2019 09:11:06 GMThttp://vrouwenverenigingkaagenbraassem.nl/blog/12-november-2019-osteopaat-sander-kruinigerSander kwam ons deze avond alles vertellen over Osteopathie.
Sander heeft een eigen praktijk en hij vertelde met veel enthousiasme over zijn werk.
Hij behandelt mensen vanaf 3 maanden tot 100 jaar.
Een Osteopaat kijkt naar het hele lichaam en niet alleen naar de plek waar de pijn zit.
We hebben veel geleerd over het menselijk lichaam.
En dat we door op onze voeding te letten en te bewegen veel bij kunnen dragen aan een gezond lichaam!
Het was een interessante avond!
Groetjes Tineke Loos

]]>
<![CDATA[8 oktober 2019 Herfststuk maken]]>Wed, 16 Oct 2019 12:57:38 GMThttp://vrouwenverenigingkaagenbraassem.nl/blog/8-oktober-2019-herfststuk-makenDeze avond kwam Tinie van Rijn ons helpen bij het maken van een herfststuk.
Zij heeft veel ervaring die zij heeft opgedaan bij de vereniging Groei en Bloei.
Alle materialen die we nodig hadden had Tinie bij zich: mooie hortensia, mos, appeltjes, lampionnen, anjers, een aantal soorten groen en kalebassen.
We gingen naar huis met mooie, sfeervolle stukken en hebben genoten van een gezellige avond!  
 
Groetjes Tineke Loos
]]>
<![CDATA[10-9-2019 rondleiding door de tuin van Els en Jan van der Meer]]>Fri, 13 Sep 2019 09:49:15 GMThttp://vrouwenverenigingkaagenbraassem.nl/blog/10-9-2019-rondleiding-door-de-tuin-van-els-en-jan-van-der-meerOp de fiets naar de Floraweg waar we hartelijk werden ontvangen met koffie en appeltaart voor een rondleiding door de mooie tuin van Els en Jan van der Meer.
Zij hebben achter hun huis een diepe tuin met mooie struiken, bomen, bloemen, een moestuin, kippen en een heus vliegtuig. Els vertelde met enthousiasme over hoe het een en ander tot stand is gekomen. Dat het er mooi uit ziet, heerlijk in een mooi hoekje met een boek daar waren we het over eens maar om het mooi te houden moet je een hoop werk verrichten. Maar zoals Els zelf zei, als het je hobby is dan doe je dat met plezier.
Na de rondleiding was er een bloemenquiz, voorbereid door Wilma en Anne-Marie, die absoluut onze hersenen hebben laten kraken. De laatste ronde moesten we de bloemen raden uit de tuin die door Els in een mooi boeket waren geschikt. De winnaar kreeg het boeket als prijs mee naar huis.
Sjani Wesselman was de gelukkige met 38 punten. We kijken terug op een goed verzorgde en gezellige avond!
 
Groetjes Tineke Loos
]]>
<![CDATA[Uitgaansdag Warmond 18 juni 2019]]>Fri, 12 Jul 2019 11:12:35 GMThttp://vrouwenverenigingkaagenbraassem.nl/blog/uitgaansdag-warmond-18-juni-2019Op 18 juni fietsten we naar Warmond voor een rondvaart met rederij Van der Hulst over de Kaagse meren. De koffie en het gebak aan boord smaakten goed.
Na 1,5 uur varen hebben we lekker geluncht  in en uit de zon.
Daarna kregen we een rondwandeling van 1,5 uur door het mooie historische Warmond, onder leiding van gids Anja, die enthousiast kon vertellen en heel veel wist.
Voor een aantal leden die niet mee konden of wilden wandelen was er een leuk terras, waar ze heerlijk in de schaduw konden zitten. Dat was wel nodig want warm was het die dag.
Om 15.30 uur vertrokken we weer naar Rijpwetering  voor een  prima diner bij het ‘’Vosje’’. Een aantal dames die er niet de hele dag  bij konden zijn, kwamen wel gezellig mee dineren. We hebben heerlijk gegeten, gelachen en bijgekletst!
 
Groetjes Tineke  
]]>