• 12 juni 2024 : Veense uitgaansdag

  Om 9.15 uur werden we door onze voorzitter Quirien Zoetendaal van harte welkom geheten op de Jeu de Boule vereniging “de Boel de Boule”. Na de uitleg  gingen we een balletje gooien en werd er door iedereen enthousiast en fanatiek mee gedaan. Om 10.30 uur kregen we in de kantine koffie met gebak.  Daarna nog één rondje jeu de boulen tot 12.00 uur. Er waren  drie prijzen te verdelen en de winnaars waren Genia van den Bogaard, Marleen de Koning en Corrie van Klink. Daarna kregen we een lichte lunch geserveerd. Om 13.00 gingen we fietsen naar de Veense Bukker. Daar lag de boot van Bob On Board op ons te wachten. Bob Hoogenboom – de baas zelf – heeft een leuke tocht door de polder voor ons geregeld.  Onderweg hebben we twee keer een kleine bui gehad, maar wonder o wonder we waren net bij een brug en Bob manoeuvreerde de boot zo onder de brug dat iedereen droog zat. Maar geen nood want bij gebrek aan een brug heeft hij allemaal paraplu’s aan boord. Na de boottocht hebben we een uitstapje gemaakt naar Rijpwetering waar we bij de Vergulde Vos van een heerlijke high tea met een glaasje prosecco hebben genoten. Iedereen liet het zich goed smaken! We kunnen terugkijken op een geslaagde Veense dag!

  Groet Tineke Loos

 • 14 mei 2024 Tai Chi Master Willian Antersijn

  Er waren 27 leden gekomen om nader kennis te maken met Tai Chi Master William Antersijn.

  Tai Chi zijn bewegingsoefeningen afkomstig uit de gevechtskunst uit China. Tegenwoordig wordt het veel meer beoefend om de gezondheid te verbeteren, te ontstressen en voor een meditatief element. Tai Chi helpt de spieren en gewrichten los te houden. Ook bevordert Tai Chi een goede houding en wordt het geheugen op de proef gesteld.

  Gelukkig hadden we de beschikking over beide zalen, zodat er ruimte was om de passen die William voordeed na te doen. Dat viel nog niet mee want het coördinatievermogen werd danig op de proef gesteld. Alle dames waren er stil van.

  William:  ‘Door passen te leren, leer je focussen. Het is een vorm van ontspanning.’

  Tai Chi brengt lichaam en geest in balans, of je nu 30, 50 of 70 jaar bent.

  Na een inspannende en ontspannende avond bleven veel dames gezellig napraten onder het genot van een drankje.