Uitgaansdag 13 juni 2023

Een dagje Hazerswoude.

Met een prachtige 27 graden en een heerlijk windje gingen we met 17 op de fiets en 8 met de auto naar Jeu de Boer in Hazerswoude. Daar aangekomen op het terras eerst een lekker bakkie met een even lekkere streekkoek, een ‘’hazerswoudje.’’

Daarna werden we in drie groepen ingedeeld. Twee groepen gingen boerengolf spelen en één groep boeren bowling. Het was erg leuk om te doen, maar helaas was er te weinig tijd om het spel helemaal af te maken. Maar dat was niet erg, want een lichte lunch met een lekker kopje tomatensoep stond op ons te wachten.

Daarna naar theetuin ’t Woudje, waar we in de boot konden stappen voor een leuke boottocht door de polder van Hazerswoude, de rietlanden genaamd. Waar mooie huizen staan op idyllisch plekjes waar de mensen nog met bootjes bij hun huis moeten komen, omdat er geen andere verbindingen waren en zijn. Vroeger werden de kinderen met bootjes naar de vaste wal gebracht en dan gingen ze hand in hand, de kleintjes voorop, lopend naar school. Dan zeiden de andere kinderen van die vaste wal: ‘Daar komen de Rietlanders!’  Klein Giethoorn wordt het ook wel genoemd.

Het was erg mooi om de polder te zien en er over te horen!

Na de boottocht stond een heerlijke 4 gangen high tea voor ons klaar! We zaten perfect onder de bomen op de Jeu de Boule baan en de haan en de kip met kuiken liepen om ons heen.

Het was een prachtige dag!

De foto’s van deze dag staan op de foto pagina.

Tineke Loos